Вълшебен дар от природата

 

Как да въздействаме върху псориазис, акне, стрии? Какаовото масло е отлично слънцезащитно стредство – коментираното студено пресовано масло прави ефикасен филтър за UV-лъчите, хидратира и предпазва от изсушаване, съдейства за създаването на красив шоколадов тен, при това – предпазвайки кожата от изгаряне. Обработената с какаово масло кожа става по-мека и еластична; то е ефективно средство в борба с преждевременното стареене на кожата и появата на пигментни петна и бръчки.

 

 

Можем да обобщим: Какаовото масло дава най-ефикасната антиоксидантна защита на кожата, като същевременно я подхранва и хидратира. kakaovomaslo.com

ма начин да познаем дали е хубаво: сурово (студено пресовано)

Търсенето на интересен продукт като полезното какаово масло стимулира развитието на тази пазарна ниша, заедно с появата на различни заместители и нискокачествени варианти. Как да познаем качественото какаово масло и какво точно да съблюдаваме?

Чистото, 100% сурово какаово масло е в естествено твърда форма със силно антиоксидантно действие. Съставът му позволява да бъде съхранявано лесно след добиването – то запазва качествата си от две до пет години без специални грижи; за разлика от други естествени масла гранясва трудно.

Истинската полза от продукта може да се почувства, ако сме се снабдили със сурово какаово масло. То се получава по метода на  студеното пресоване – така се запазват всички полезни естествени съставки.

Има няколко начина, по които се разпознава суровото какаово масло:

За разлика от рафинираните –какаовото масло е жълтеникаво, бежаво или с кафяв отенък.

Суровото масло има сладък шоколадов аромат, а при рафинираното липсва аромат.

Студено пресованото остава твърдо на стайна температура, а рафинираното омеква. За да промени тази характеристика, суровото какаово масло трябва да бъде в контакт с кожата – температурата на топене е 35-36 градуса.

Съхранение

Качественото какаово масло трябва да бъде съхранявано на хладно, сухо място. Продуктът да се съхранява в оригиналната опаковка в хладилник и да не се оставя продължително време на външна температура над 25 градуса. Спазването на всички тези условия гарантира, че вашето какаово масло ще запази качествата си най-малко две години.